Over ons

Monica Création is meer dan een kledingmerk. Het is een gedachtegoed, een ideologie. Namelijk dat Afrikaanse patronen, meer dan kleurrijke stoffen zijn; ze stralen kracht, moed en hoop uit.

De traditionele stoffen vinden een modern jasje in de hedendaags Westerse wereld. Door de twee culturen met elkaar te mixen krijg je het beste van beide werelden. Monica Création staat daarom ook voor universaliteit.

Monica Création is opgericht door styliste/modeliste Melanie Lamiel. Ze heeft al jaren een passie voor mode. Toen ze jonger was maakte ze poppen van stoffen met menselijke vormen. Daarna kleedde ze ze weer met zelfgemaakte kleding. Melanie houdt ervan om mensen te kleden, vooral vrouwen. Ze vindt dat alle vrouwen, van alle vormen en maten mooi zijn. Met haar kleding probeert ze daarom ook altijd de schoonheid van de vrouw te accentueren.

Melanie kwam op het idee om een kledingmerk te beginnen met de naam Monica Création, nadat ze terug kwam vanuit een reis naar DR Congo. In Congo ging ze afscheid nemen van de vrouw die haar op deze wereld heeft gebracht, namelijk haar geliefde moeder Monica.

Monica was een grote inspiratie voor Melanie. Dit omdat haar moeder een sterke hardwerkende vrouw was met een groot hart. Ze wilde haar herinnering doen voort leven door haar kledingmerk naar haar te vernoemen.